Azure AD har fått nytt navn

21.08.23 14:53 | Backup Azure AD har fått nytt navn

Nå heter den Microsoft Entra ID, men BACKUP er like viktig som før.

Microsoft Azure Active Directory kalles nå Microsoft Entra ID

Navnet er nytt, men produktet er ikke endret. Microsoft Entra ID er inkludert for alle som abonnerer på Azure Active Directory. Tjenesten gjør det mulig for brukere å få tilgang til eksterne ressurser slik som Microsoft 365, Azure-portal, og tusenvis av andre SaaS applikasjoner.

Uansett hva man kaller ID-programvaren, er det viktig å ha en BACKUP plan for den. ID-programvaren er inngangen til alle applikasjonene som brukes i en organisasjon. Med skybaserte løsninger har hackerangrep via passordsvindel økt voldsomt særlig for Azure AD brukere. 

 

 

Microsoft brukere kan miste tilgang til ID-tjenesten etter et dataangrep, eller på grunn av et uhell. Uansett årsaken, dersom brukere ikke kan autoriseres vil adgang til Microsoft 365 applikasjoner bli sperret. Uten adgang til 365-verktøy blir det umulig å jobbe, og ofte må driften stanses inntil en løsning blir funnet.

Mange undervurderer hvor viktig det er å komme raskt opp igjen ved datatap. Derfor kan bedrifter få en falsk trygghet dersom de benytter kun Microsoft backup. 

KeepIt-backup er en anbefalt løsning, og verdens eneste leverandørnøytrale og uavhengige backuptjeneste dedikert til SaaS-databeskyttelse.