ViroSafe blogg

HEIMDAL MXDR

Skrevet av C Vold | 17.10.24 09:14

Managed Extended Detection and Response overvåket av eksperter 24/7!

MXDR-plattformer (Managed Extended Detection and Response) tilbyr alt-i-ett-beskyttelse som overvåkes av et SOC-team 24/7.

To hovedfordeler ved å bruke en MXDR-plattform:

  1. MXDR-løsninger tilbyr alle verktøyene du trenger for å forhindre avanserte trusler. Du får en NextGen AV, DNS Security, Patch Management, Privileged Access Management, osv.
  2. Plattformen koordinerer alle verktøy for å kommunisere i sanntid og fungere sømløst. Noen av de beste MXDR-plattformene, som Heimdals, inkluderer AI-drevet analyse. På denne måten får du også beskyttelse mot ukjente trusler.

Heimdal sin MXDR leverer trusseljakt, AI-drevet atferdsanalyse og automatisert hendelsesrespons.

MXDR-plattformer løser behovet for å drive en intern IT-sikkerhetsavdeling. De er kostnadseffektive fordi de har med seg alle verktøyene du trenger. Dessuten tilbyr de bransjeeksperter som det er vanskelig å finne ellers.

Forskjellen mellom MSSP og MSP

MSSP - leverandør av administrerte sikkerhetstjenester

MSSP'er håndterer trusselovervåking, hendelsesrespons, sårbarhetshåndtering, og samsvarsrapportering for kunden. Avhengig av deres behov kan kunder samarbeide med en MSSP for outsourcing av:

  • alt som gjelder cybersikkerhet
  • spesifikke tjenester som kunden ikke vil, eller ikke kan, håndtere internt

Det er som cybersikkerhet som en tjeneste (CSaaS). For en abonnementsavgift får du 24/7 overvåking og beskyttelse. Likevel gir denne administrerte SOC-tjenesten ingen kontroll over verktøyene de bruker.

MSP - tilbyder av sikkerhetstjenester

MSP'er administrerer hele IT-infrastrukturen på vegne av deres kunder. Noen av dem kombinerer IT-administrasjon med sikkerhetstjenester. Likevel er en MSPs hovedfokus å opprettholde selskapets produktivitet.

Fordeler med administrerte sikkerhetstjenester

Administrerte sikkerhetstjenester kommer med flere fordeler enn andre cybersikkerhetsløsninger for bedrifter, blant annet forbedret beskyttelse.

Partnerskap med sikkerhetseksperter dekker behovet for:

  • trusseldeteksjon
  • hendelsesrespons
  • sårbarhetshåndtering
  • kontroll over kostnader ved å ansette et internt SOC-team

MSSP-er og MXDR-plattformer tilbyr 24/7 overvåking. Dette sikrer trusseldeteksjon og respons i sanntid i fravær av interne eksperter.

Partnerskap med sikkerhetseksperter sparer penger

Det er kostbart for kunder å ansette og lære opp et internt team av cybersikkerhetseksperter. MSSP'er tilbyr ekspertise til en fast, konkurransedyktig pris.

Det er dyrt å vedlikeholde et internt sikkerhetsteam og kjøpe den beste sikkerhetsprogramvaren på markedet. Å abonnere på en MXDR-plattform, gjennom en MSSP eller en MSP, er en måte for små og mellomstore bedrifter å få den samme beskyttelsen som de store virksomhetene får. 

Skalerbar og fleksibel

Administrerte sikkerhetstjenester (MXDR) er designet for å være skalerbare. Dermed kan de vokse sammen med virksomheten din. Dette betyr at MSSP'er kan fylle  kravene til ulike forretningsmodeller:

  • små selskaper
  • ekspanderende selskaper
  • store organisasjoner med varierende behov
  • kortbemannede bedrifter

Denne fleksibiliteten omfatter også samsvar. MSSP-leverandører kan tilpasse seg ulike industristandarder og forskrifter.