ViroSafe blogg

Betinget tilgang i M365

Skrevet av C Vold | 07.10.24 08:43

Policy Manager fra Augmentt forenkler og standardiserer sikkerheten på tvers av alle kundene dine.

Med digitaliseringen av arbeidsplassen har håndtering av sikkerhet i Microsoft 365 blitt mer og mer utfordrende.

Flerfaktorautentisering (MFA) står fortsatt som det mest effektive forsvaret mot kontobrudd, og den reduserer risikoen for uautorisert tilgang. Men, Microsoft har avviklet Entra ID Legacy MFA, og sikkerhetsstandarder i M365 er begrenset.   

Moderne hacker-teknikker krever avanserte, tilpassbare sikkerhetstiltak, for eksempel retningslinjer for betinget tilgang.

Hva er betinget tilgang?

Betinget tilgang er en intelligent policy-motor som hjelper organisasjoner til å bedre kontrollere hvordan brukere får tilgang til bedriftens ressurser.

Retningslinjer for betinget tilgang er avgjørende for MSP'er

Betinget tilgang er hjørnesteinen i moderne Microsoft 365-sikkerhet. Disse retningslinjene lar deg håndheve MFA, begrense tilgang basert på plassering, enhet eller applikasjon, og sikre at bare kompatible enheter kan koble til kundens miljø. Kompleksiteten ved å lage og administrere disse policyene på tvers av flere tenanter har imidlertid vært en betydelig utfordring for MSP-er.

Inntil nå har det å opprettholde retningslinjer for betinget tilgang vært litt av et mareritt. Tiden og innsatsen som kreves for å manuelt konfigurere og oppdatere policyer for hver leier, kan overvelde selv de mest erfarne teknikerne. Og risikoen for feilkonfigurerte retningslinjer som fører til brukersperring eller sikkerhetshull er en konstant bekymring.

 

Policy Manager fra Augmentt

Augmentts Policy Manager er et kraftig verktøy skreddersydd spesielt for MSP'er som administrerer flere Microsoft 365-leiere, designet for å forenkle og standardisere sikkerhet på tvers av alle kundemiljøer. Med Policy Manager kan du sømløst klone enhver eksisterende policy for betinget tilgang inn i Augmentt, og lage en gjenbrukbar mal som kan distribueres på tvers av ulike leiere med bare noen få klikk. Denne funksjonen lar deg merke spesifikke policy-elementer som påkrevd eller valgfri, noe som gir deg fleksibiliteten til å tilpasse policyer for å møte de unike behovene til hver kunde samtidig som du opprettholder en konsistent sikkerhetsgrunnlinje.

Selv uerfarne teknikere kan trygt rulle ut disse standardiserte retningslinjene etter at de har blitt godkjent av seniormedarbeidere. På denne måten får alle kundene dine et grundig sikkerhetstiltak som brukes konsekvent og uten risiko for feilkonfigurering.

Dette forbedrer ikke bare den generelle sikkerheten for kundene dine, men forbedrer også den operasjonelle effektiviteten betraktelig. Teamet ditt vil få tid til å fokusere på mer strategiske oppgaver, samtidig som du sover bedre om natten.

 

Hvordan rulle ut sikkerhets-policyer på en trygg måte

En av de største bekymringene MSP'er har når de ruller ut nye retningslinjer, er den potensielle innvirkningen på brukerkontoer. Retningslinjer for betinget tilgang påvirker påloggingsprosedyrer og håndhever MFA, så det er avgjørende å implementere dem nøye for å unngå å låse brukere ute eller forårsake forstyrrelser.

Augmentt forstår dette, og det er grunnen til at alle policyer som kommer fra Augmentts Policy Manager er innstilt med "bare rapporter"-modus i utgangspunktet. Dette lar deg distribuere policyen og overvåke loggene for å se hvordan den vil påvirke miljøet før du håndhever den fullt ut. Når du har bekreftet at policyen ikke vil forårsake noen problemer, kan du bytte den til aktiv/håndhevet modus, noe som sikrer en jevn overgang og minimalt med forstyrrelser for kundene dine.

Mens Microsoft fortsetter å utvikle sitt sikkerhetslandskap, må MSP'er ligge i forkant for å beskytte kundene sine effektivt. Retningslinjer for betinget tilgang er et kritisk verktøy i denne kampen, men å administrere dem trenger ikke å være et mareritt.

Med Policy Manager kan du forenkle og standardisere sikkerheten på tvers av alle leierne dine, noe som gjør det enklere å opprettholde et sterkt forsvar samtidig som du sparer tid, og reduserer stress for teknikerne dine.